Michelin a lansat anvelopele super-durabile Premier A/S

La Salonul Auto Detroit 2014, cei de la Michelin au venit cu o premieră foarte importantă pentru fanii eficienţi: noua anvelopă Premier A/S, care promite să devină mai bună pe măsură... ce se uzează. Vi se pare o contradicţie în termeni?

Ce spuneţi despre o anvelopă care devine mai bună pe măsură ce se uzează? Pare SF, dar cei de la Michelin încearcă să ne asigure că nu e cazul - aşa cum puteţi vedea în filmul de mai jos.

Cum reuşesc francezii să ofere o anvelopă cu asemenea caracteristici? Simplu: noua anvelopă Michelin Premier A/S beneficiază de tehnologia EverGrip, care presupune prezenţa a două straturi de cauciuc. Mai exact, primul strat exterior al benzii de rulare are o compoziţie specială, constând din siliciu şi ulei de floarea soarelui. Iar, pe măsură ce se uzează, canalizaţiile devin mai largi, ceea ce asigură o aderenţă constant bună.

În acelaşi timp, sub primul strat există un altul, ale cărui canale devin funcţionale odată cu uzura primului strat, aşa încât cei de la Michelin ne asigură că anvelopa lor Premier A/S va putea fi utilizată 100.000 km fără probleme, cel puţin teoretic.

Conform francezilor, principalul avantaj al noii anvelope ţine de comportamentul superior pe asfalt ud, chiar şi când pneul s-a uzat. În plus, specialiştii francezi susţin că noua anvelopă va contribui şi la reducerea consumului şi a emisiilor poluante.

La început, noile anvelope Michelin Premier A/S vor fi puse în vânzare pe piaţa nord-americană, urmând ca în vară, cel mai probabil, să ajungă şi în Europa.

Cum vi se pare invenţia francezilor?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.