Michelin - Roată pentru vehicul lunar

Producătorul francez de cauciucuri a dezvoltat pentru Nasa o roată capabilă să facă faţă celor mai grele condiţii de pe Lună.

Michelin - Roată pentru vehicul lunar Michelin - Roată pentru vehicul lunar

Cu un cost pe bucată de peste un milion de dolari, roata este realizată din materiale compozite abia dezvoltate, ce menţin proprietăţile căii de rulare precum flexibilitatea şi contactul cu solul chiar şi în condiţiile de sol şi temperatură de pe Lună. Relaţia dintre Michelin şi cei de la NASA datează de peste 20 de ani, iar francezii se pare că vor cel puţin să dubleze această perioadă.

"Michelin a fost un partener cu NASA în ceea ce priveşte livrarea cauciucurilor pentru navetele spaţiale de peste 2 decenii, iar acum ducem această colaborare la un nou nivel pentru a susţine viitoare generaţie a explorării spaţiului. Proiectul demonstrează abilităţile Michelin de a crea tehnologie ce îndeplineşte cerinţele celor mai pretenţioşi clienţi, inclusiv NASA ", a declarat David Stafford, şeful operaţiunilor Michelin departamentujl de cercetare din SUA.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.