MOL România şi Asociaţia Inima Copiilor construiesc un heliport pe acoperişul Spitalului pentru Copii “Marie Curie”

Autor: ProMotor 02 apr. 2019 Știri auto

MOL România şi Asociaţia Inima Copiilor construiesc un heliport pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie”, o iniţiativă prin care va fi redus timpul de transport către spital pentru  pacienţii aflaţi în stare gravă.

“Suntem onoraţi că MOL România este parte a acestui proiect. Anterior, MOL Romania a mai sprijinit proiecte ale Asociaţiei Inima Copiilor în favoarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie”,   în cadrul programului de responsabilitate socială Sănătatea Copiilor. Am fost impresionaţi de sensibilitatea şi profunzimea iniţiativelor Asociaţiei şi ne-am bucurat când am aflat că putem fi din nou împreună într-un proiect a cărui necesitate era evidentă. MOL România îşi doreşte să susţină acele proiecte care răspund nevoilor reale ale comunităţii şi ne bucurăm foarte mult că, după finalizarea acestui proiect, pacienţii aflaţi în stare gravă şi care necesită intervenţii de urgenţă vor avea o şansă în plus la viaţă şi la recuperare,” a declarat Camelia ENE, CEO & Country Manager MOL Romania.

Lucrările la construcţia heliportului, care va fi amplasat pe acoperişul spitalului, vor începe în toamna anului 2019, în urma unei investiţii de 425.000 euro.

“Am fost partener al MOL România într-un proiect de suflet pentru asociaţia noastră – “Niciun copil singur în spital”, adresat unei categorii extrem de vulnerabile: copiii cu probleme medicale grave, părăsiţi în spital. Calitatea colaborării noastre a fost peste orice aşteptări iar bucuria de a face împreună ceva extrem de frumos şi folositor a avut darul de a ne apropia. Acum suntem din nou împreună pentru ceva extrem de important: construcţia unui heliport destinat transportului de urgenţă al copiilor aflaţi în situaţii medicale extreme. Mulţumim MOL România pentru încrederea pe care ne-o acordă şi sunt sigur că vom colabora cu la fel de multă bucurie ştiind că ceea ce facem va salva numeroase vieţi. Nu pot decât să sper că vor urma şi alte proiecte care să facă cu adevărat diferenţa pentru copiii cu probleme medicale grave.”, a declarat Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor.

„Mulţumim MOL România pentru că ne ajută să construim un heliport pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie”. Această construcţie este foarte importantă pentru noi în primul rând deoarece ne va permite să intervenim mai repede şi cu şanse mai mari de succes în cazurile grave.  În medicina de urgenţă, aproape întotdeauna câteva clipe reuşesc să facă diferenţa între viaţă şi moarte. Am avut cazuri de pacienţi pentru care nu am mai putut interveni cu succes din cauză că au ajuns la noi prea târziu şi suntem convinşi că, odată cu finalizarea acestei construcţii, va creşte şi numărul copiilor pe care îi salvăm,” a declarat doctorul Cătălin Cîrstoveanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie”.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie” este o donaţie a statului polonez pentru copiii din România, fiind construit de firma poloneză BUDIMEX în anul 1984. Spitalul oferă asistenţă medicală de specialitate pentru copii, asigurând servicii de urgenţă, curative şi profilactice. În anul 2015, 104.858 de pacienţi au primit îngrijiri la UPU din cadrul Spitalului.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, 26.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide