Monopostul lui Schumacher din '98, scos şi vândut la licitaţie

Anul 1998 a jucat un rol crucial în ceea ce priveşte dominaţia Ferrari în Formula 1, iar monopostul care l-a propulsat pe Schumacher printre legendele Marelui Circ a fost adjudecat pentru o sumă consistentă.

Monopostul lui Schumacher din '98, scos şi vândut la licitaţie Monopostul lui Schumacher din '98, scos şi vândut la licitaţie

Licitaţia a fost organizată de specialiştii de la Barrett-Jackson, iar cei prezenţi la eveniment au avut ocazia să simtă pe propriile urechi cum sună un monopost de Formula 1 ambalat la 18.000 rpm, aproape de zona roşie.

Legenda spune că volanul îl "ascultă" doar pe Schumi...

Prezentat pentru prima dată în ianuarie 1998, monopostul Ferrari F300 a fost condus de 38 de ori de Michael Schumacher şi este al treilea model din cele nouă construite pentru acel sezon. Puterea maximă de 805 CP la 17.500 rpm vine de la un V10 de 3 litri.

Aşa arată Monumentul Pilotului Campion.

Ţinând cont că organizatorii licitaţiei consideră maşina demnă de a fi expusă la Institutul Smithsonian, donată pentru cauze caritabile sau condusă de cei cu bani în cadrulul programului Ferrari Clienti, suma de 1,7 milioane de dolari pentru care a fost adjudecat monopostul nu mai pare atât de mare. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.