Motoare noi pentru Volkswagen Polo în 2010

Noul Volkswagen Polo va primi un nou motor diesel în patru cilindri şi cu o cilindree foarte mică: doar 1,2 litri!

Motoare noi pentru Volkswagen Polo în 2010 Motoare noi pentru Volkswagen Polo în 2010

Gama diesel a noului Volkswagen Polo era formată, până acum, din trei versiuni TDI, bazate pe acelaşi motor de 1,6 litri: cu 75 CP, 90 CP şi 105 CP. Însă VW pregăteşte un nou motor diesel, ca bază a ofertei pentru Polo.

Este vorba de un patru cilindri de numai 1,2 litri, dar care este capabil să dezvolte nu mai puţin de 75 CP - ceea ce înseamnă că acest propulsor va înlocui versiunea 1.6 TDI de 75 CP.

Noul diesel se anunţă extrem de economic: Polo 1.2 TDI are un consum mediu teoretic de numai 3,8 litri/100 km, iar emisiile de CO2 se cifrează la 99 g/km, Volkswagen având, astfel, încă un model cu emisii sub bariera celor 100 g/km CO2. Ceea ce, pe unele pieţe, înseamnă şi un bonus guvernamental ecologic - în Franţa, de exemplu, acesta este de 500 euro, astfel că VW Polo 1.2 TDI porneşte de la sub 14.000 euro.

Pe piaţa din România, noua versiune VW Polo 1.2 TDI va putea fi comandată din luna mai, urmând a avea un preţ de pornire mai mic decât al versiunii de bază 1.6 TDI.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.