National Geographic ne-a pus o întrebare care ne-a dat daună totală

Creierul mic bate creierul mare

National Geographic ne-a pus o întrebare care ne-a dat daună totală National Geographic ne-a pus o întrebare care ne-a dat daună totală

 

În cadrul emisiunii Brain Games, National Geographic a pus o întrebare care i-a pus în dificultate pe mulţi adulţi, dar la care copii au putut răspunde fără probleme. Testul de logică a fost publicat pe Mashable.com, iar acesta constă într-un banal desen ce arată un autobuz parcat pe un drum. Întrebarea care însoţea desenul era în ce parte de deplasează autobuzul?

80% dintre copiii sub vârsta de 10 au aproape instantaneu la întrebare, în timp ce adulţii s-au prins mai greu.

Totul ţine de partea pe care se circulă în ţara în care este aplicat testul. Astfel se stabileşte unde sunt uşile din dreptul şoferului. În SUA se conduce pe partea dreapta a drumului, astfel încât se poate presupune că autobuzul este parcat pe dreapta. Vizualizând locul în care se află şoferul putem stabili sensul în care se deplasează, respectiv spre stânga. 


 

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.