Nikola Tre, un camion cu hidriogen care poate parcurge 1200 de km cu un singur rezervor - FOTO

Noul Nikola Tre va fi creat pentru pieţele europene, asiatice şi australiene

Nikola Tre, un camion cu hidriogen care poate parcurge 1200 de km cu un singur rezervor - FOTO Nikola Tre, un camion cu hidriogen care poate parcurge 1200 de km cu un singur rezervor - FOTO

Firma americană Nikola Motor nu se află de mult timp pe piaţă, dar tocmai a anunţat o treia versiune a unui camion care va funcţiona cu hidrogen. Noul model va fi creat pentru pieţele europene, asiatice şi australiene.

Denumit Nikola Tre, noul camion are un aspect foarte diferit de la cei doi predecesori nord-americani, dar promite în continuare să furnizeze specificaţii similare.

Tre va utiliza o celulă de combustibil pe bază de hidrogen pentru a alimenta motoarele electrice care generează până la 1.000 de cai putere.

Va fi capabil să călătorească între 500 şi 1200 de kilometri cu un singur rezervor. În funcţie de modul în care este configurat, camionul poate fi alimentat în aproximativ 20 de minute. Camionul va fi dotat cu tehnologie care îl vor face complet autonom. 

Tre seamănă complet diferit de Nikola One şi Two, care au un stil aerodinamic mai îngust.

Compania a dat în judecată Tesla la începutul acestui an, susţinând că producătorul auto din California le-a încălcat brevetele. 

Tre va intra în teste în 2020, potrivit celor de la Nikola, în timp de producţia de serie este planificată pentru anul 2023.

Aceasta ar trebui să ofere timp suficient pentru a găsi o modalitate de a construi o reţea de staţii de alimentare cu hidrogen, o componentă crucială şi în prezent extrem de rară , Mai multe detalii despre camion vor fi anunţate în aprilie 2019.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.