Noile modele Dacia cu lumini de zi

Conform Mediafax, noile modele Dacia vor dispune de un sistem de lumini speciale pentru circulaţia pe timp de zi (Daytime Running Lights - DRL), ca urmare a unei decizii a Comisiei Europene aplicabilă constructorilor auto începând cu acestă săptămână.

Noile modele Dacia cu lumini de zi Noile modele Dacia cu lumini de zi

"Modelele Dacia comercializate în prezent nu sunt echipate cu dispozitive de tipul DRL", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Automobile Dacia. Ei au adăugat că modelele următoare vor avea în dotare acest sistem destinat luminării pe timp de zi.

Conform unui regulament al Comisiei Europene, intrat în vigoare luni, 7 februarie 2011, luminile speciale de tip DRL sunt obligatorii în cazul noilor vehicule, care nu au fost încă omologate. În cazul vehiculelor aflate
deja în circulaţie, sistemele de lumini necesare circulaţiei pe timp de zi sunt opţionale.

Sistemele DRL pot fi, în funcţie de specificaţiile constructorului auto, sub forma unui ansamblu de LED-uri sau faruri cu intensitatea luminii prereglată sau reglabilă, amplasate în zona farurilor vehiculului.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.