Noul BMW Seria 5 Sedan vine cu un sistem plug-in hybrid care creşte autonomie electrică cu peste 30%

Noul BMW Seria 5 Sedan vine cu un sistem plug-in hybrid care creşte autonomie electrică cu peste 30%

Autor: Marius Vişan acum 6 luni Știri

Constructorul de automobile premium BMW extinde eficienţa, atracţia şi varietatea modelelor sale electrificate din casa superioară. Cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii contribuie la creşterea autonomiei electrice a modelului plug-in hybrid BMW 530e Sedan între 61 şi 66 de kilometri. În paralele cu lansarea pe piaţă a BMW 530e Sedan, BMW 530e xDrive Sedan este disponibil şi el imediat, ceea ce combină sistemul plug-in hybrid evoluat cu tracţiunea integrală inteligentă.

Ambele versiuni plug-in hybrid ale BMW Seria 5 Sedan profită de cele mai noi evoluţii în domeniul tehnologiei celulelor de baterii pentru modelele electrificate ale BMW Group. Noua baterie litiu-ion de înaltă tensiune a BMW 530e Sedan şi BMW 530e xDrive Sedan are o capacitate brută crescută de la 9,2 la 12,0 kWh, fără vreo creştere a dimensiunilor fizice. Datorită capacităţii crescute, cota principală a condusului cotidian poate fi realizată în regim electric, reducându-se astfel emisiile locale la zero.

Bateria de înaltă tensiune este amplasată sub scaunele spate

Volumul portbagajului este limitat foarte puţin în comparaţie cu cel al versiunii cu propulsie convenţională a BMW Seria 5 Sedan. Volumul portbagajului de la BMW 530e Sedan şi BMW 530e xDrive Sedan este de 410 litri.

Noua baterie de înaltă tensiune poate fi încărcată de la prize casnice convenţionale prin utilizarea cablului de încărcare din echiparea standard. Astfel, bateria poate fi încărcată în mai puţin de şase ore. La un panou BMW i (Wallbox), respectiva operaţiune de încărcare durează trei ore şi 35 de minute. Priza de încărcare este localizată în spatele unei clapete separate aflată pe aripa stânga faţă a automobilului.

BMW 530e Sedan şi BMW 530e xDrive dispun de un sistem auxiliar de aer condiţionat. Interiorul poate fi precondiţionat de la distanţă prin BMW Connected cu ajutorul unui smartphone. În plus, aproape întreaga gamă de echipamente opţionale pentru Seria 5 Sedan este disponibilă şi pentru cele două modele plug-in hybrid. 

 Comentarii
Inchide