Noul Ford Focus ST expus la Paris - speculatii

Ford nu vrea să iasă prea mult timp din vizorul cumpărătorilor de hot hatch-uri adresate publicului larg şi se pare la Salonul de la Paris vom vedea deja noul Ford Focus ST.

Noul Ford Focus ST expus la Paris - speculatii Noul Ford Focus ST expus la Paris - speculatii

Interesul pentru actuala generaţie ST s-a diluat foarte mult, o dată din cauza apariţiei lui Ford Focus RS şi apoi din cauză că noua generaţie a lui Ford Focus a fost arătată. Astfel pentru a nu acutiza acest fenomen Ford se pare că va lansa noua versiune foarte curând adică la Salonul de la Paris, alături de o posibilă versiune în trei uşi, nearătată încă până acum. Astfel se zvoneşte că noul Focus ST va fi servit atât în versiunea în trei uşi, cât şi în cinci, ca până acum de altfel.

Marea noutate a lui Focus ST va fi motorizarea. În locul motorului în 5 cilindri, noul ST va apela la tehnologia EcoBoost şi la motorul de 2.0 litri în patru cilindri. Acesta a fost introdus pe Mondeo în versiunile de 203 CP şi 240 CP. Ultima versiune de putere va fi foarte aproape de ce va oferi noul Focus ST, zvonindu-se că puterea vârfului de gamă Mk III va tinde spre 250 CP. Cu acest model Ford speră să îi sufle în ceafă lui Renault Megane RS, care îi suflă la rândul său ameninţător în ceafă supremului Focus RS, deşi este considerabil mai ieftin. Astfel Ford ar avea răgazul să se replieze şi să lovească cu viitorul Focus RS, care va aduce ceva revoluţionar pentru un hot hatch european, adică un sistem hibrid construit în jurul motorului EcoBoost şi tracţiune integrală.

Acest model va fi probabil adresat doar clienţilor europeni, existând puţine şanse să ajungă peste Ocean, ştiind că americanii au altfel de percepţii asupra ce înseamnă un automobil sport.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.