Offroad Buzău: start de duminică

Duminică dimineaţa, concurenţii de la etapa de offroad Buzău 2008 au plecat în trombă din centrul oraşului spre drumurile din păduri, pregătite de organizatori. Vremea însorită a fost de bun augur pentru toată lumea.

Offroad Buzău: start de duminică Offroad Buzău: start de duminică

Startul la Buzau s-a dat duminicaCei mai mulţi oameni se duc duminica în pădure cu maşina la picnic. Nu şi cei angrenaţi în Campionatul Naţional de Offroad, care duminică 29 iunie au primit startul în competiţia de la Buzău, care durează 6 zile, cea mai lungă şi istovitoare etapă.

Armada de motociclete, ATV-uri şi maşini 4x4 a plecat din centrul oraşului, din Piataţa Dacia, startul fiind dat la câţiva kilometri în afară. Deoarece în aceste zile se desfăşoară probele de orientare, concurenţii sunt greu de urmărit în traseu, dar în curând maşina noastră de serviciu offroad, Mitsubishi L200, va beneficia de pneuri de teren Wrangler, oferite de Goodyear.

Unul dintre primele puncte mai complicateDeocamdată, am reuşit să-i surprindem pe concurenţi doar într-un punct ceva mai sensibil: coborârea în albia unui râu şi traversarea acestuia, unde problema principală a fost ruperea malului în zona de coborâre. Se pare, însă, ca o problemă mai mare a fost orientarea, pentru câteva minute toate vehiculele intrând în degringoladă, dar, până la urmă, a fost găsit drumul corect.

Tabara de campare este bine organizataPunctul de finish a fost tabăra de campare, amplasată într-o zonă foarte frumoasă şi nu foarte greu accesibilă cu maşinile obişnuite - pentru noi, însă, factorul fun a fost la cote ridicate, Mitsubisihi L200 pretându-se de minune pe drumurile desfundate şi noroiase prin care am trecut. De remarcat profesionalismul organizatorilor, care au realizat o tabără bine pusă la punct: bivuac foarte spaţios, puncte de curăţare şi service pentru vehicule, loc de campare special, acoperire internet wireless de mare viteză, ba chiar şi amenajarea unor grupuri sanitare şi duşuri aproape de condiţiile unui hotel de bază.

Duminica aceasta nu s-au înregistrat "victime" în rândul vehiculelor, însă zilele următoare se anunţă trasee mai grele şi care îi vor pune la încercare pe mulţi dintre competitori. Promotor.ro vă va ţine la curent cu cât mai multe informaţii şi imagini de la faţa locului în această adevărată săptămână a offroadului românesc.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.