Offroad Buzău: start de duminică

Autor: Oraan Mărculescu 30 iun. 2008 Știri auto

Startul la Buzau s-a dat duminicaCei mai mulţi oameni se duc duminica în pădure cu maşina la picnic. Nu şi cei angrenaţi în Campionatul Naţional de Offroad, care duminică 29 iunie au primit startul în competiţia de la Buzău, care durează 6 zile, cea mai lungă şi istovitoare etapă.

Armada de motociclete, ATV-uri şi maşini 4×4 a plecat din centrul oraşului, din Piataţa Dacia, startul fiind dat la câţiva kilometri în afară. Deoarece în aceste zile se desfăşoară probele de orientare, concurenţii sunt greu de urmărit în traseu, dar în curând maşina noastră de serviciu offroad, Mitsubishi L200, va beneficia de pneuri de teren Wrangler, oferite de Goodyear.

Unul dintre primele puncte mai complicateDeocamdată, am reuşit să-i surprindem pe concurenţi doar într-un punct ceva mai sensibil: coborârea în albia unui râu şi traversarea acestuia, unde problema principală a fost ruperea malului în zona de coborâre. Se pare, însă, ca o problemă mai mare a fost orientarea, pentru câteva minute toate vehiculele intrând în degringoladă, dar, până la urmă, a fost găsit drumul corect.

Tabara de campare este bine organizataPunctul de finish a fost tabăra de campare, amplasată într-o zonă foarte frumoasă şi nu foarte greu accesibilă cu maşinile obişnuite – pentru noi, însă, factorul fun a fost la cote ridicate, Mitsubisihi L200 pretându-se de minune pe drumurile desfundate şi noroiase prin care am trecut. De remarcat profesionalismul organizatorilor, care au realizat o tabără bine pusă la punct: bivuac foarte spaţios, puncte de curăţare şi service pentru vehicule, loc de campare special, acoperire internet wireless de mare viteză, ba chiar şi amenajarea unor grupuri sanitare şi duşuri aproape de condiţiile unui hotel de bază.

Duminica aceasta nu s-au înregistrat "victime" în rândul vehiculelor, însă zilele următoare se anunţă trasee mai grele şi care îi vor pune la încercare pe mulţi dintre competitori. Promotor.ro vă va ţine la curent cu cât mai multe informaţii şi imagini de la faţa locului în această adevărată săptămână a offroadului românesc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide