Oficial: în România există 105.000 de maşini implicate în scandalul Dieselgate

Prima informaţie oficială privind efectele Dieselgate în România: 105.000 de maşini ale Grupului Volkswagen au ajuns în ţara noastră. Detalii despre mărci şi ponderea maşini noi/second-hand, în continuare.

Oficial: în România există 105.000 de maşini implicate în scandalul Dieselgate Oficial: în România există 105.000 de maşini implicate în scandalul Dieselgate

Primele cifre oficiale referitoare la efectele scandalului Dieselgate în România au fost publicate de Ministerul Mediului, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit sursei, 105.000 de maşini din România, construite de Grupul Volkswagen, au motoarele diesel Euro 5 cu soft mincinos. Este vorba despre modele produse sub mărcile Volkswagen, Seat, Skoda şi Audi. 56.000 dintre acestea sunt maşini noi.

Informaţia vine să clarifice ştirea apărută ieri, care cita surse din piaţa auto, spunând că există peste 100.000 de maşini cu brandul Volkswagen afectate.

Maşinile implicate au motoare diesel Euro 5 de 1,6 litri şi 2,0 litri, bazate pe arhitectura EA 189

Totodată, Ziarul Financiar scrie că există un stoc de aproximativ 300 de maşini noi care nu vor primi cărţi de identitate de la Registrul Auto Român dacă nu se vor remedia problemele. Astfel, se lămureşte declaraţia preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a spus ieri seară că maşinile Volkswagen rămase în stocurile dealerilor din România nu vor primi cărţi de identitate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.