Oliver Zipse este noul CEO BMW

Oliver Zipse va fi noul CEO BMW începând cu 16 august, după ce Harald Krueger va părăsi funcţia, informează Automotive News Europe.

Oliver Zipse este noul CEO BMW Oliver Zipse este noul CEO BMW

Oliver Zipse va fi noul CEO BMW începând cu 16 august, după ce Harald Krueger va părăsi funcţia, informează Automotive News Europe. În mandatul de 4 ani al lui Krueger, BMW şi-a pierdut avantajul în domeniul maşinilor electrice şi a fost detronat de Mercedes-Benz la vânzări.

Oliver Zipse, inginer mecanic, are 55 de ani a urcat rapid în compania BMW după ce i s-a alăturat în 1991, în postura de stagiar. În ultimii 30 de ani a evoluat până la poziţia de membru în consiliul de administraţie BMW. Sub conducerea sa, reţeaua de producţie BMW s-a extins în Ungaria, SUA şi China, a obţinut rezultate foarte bune.

Consiliul de administraţie BMW a votat, joi, la fabrica BMW din Spartanburg (SUA), să-l promoveze pe Zipse în funcţia de CEO.

Acesta a concurat cu Klaus Froehlich, un alt membru al consiliului de administraţie BMW.

După un deceniu, BMW a pierdut poziţia de lider în segmentul premium în faţa celor de la Mercedes-Benz în 2016. Totodată, compania a pierdut avansul pe care îl luase faţă de alte companii în domeniul maşinilor electrice, permiţându-le celor de la Volskwagen sau Tesla să o depăşească.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.