Oliver Zipse este noul CEO BMW

Oliver Zipse este noul CEO BMW

Autor: ProMotor acum 1 an Știri

Oliver Zipse va fi noul CEO BMW începând cu 16 august, după ce Harald Krueger va părăsi funcţia, informează Automotive News Europe. În mandatul de 4 ani al lui Krueger, BMW şi-a pierdut avantajul în domeniul maşinilor electrice şi a fost detronat de Mercedes-Benz la vânzări.

Oliver Zipse, inginer mecanic, are 55 de ani a urcat rapid în compania BMW după ce i s-a alăturat în 1991, în postura de stagiar. În ultimii 30 de ani a evoluat până la poziţia de membru în consiliul de administraţie BMW. Sub conducerea sa, reţeaua de producţie BMW s-a extins în Ungaria, SUA şi China, a obţinut rezultate foarte bune.

Consiliul de administraţie BMW a votat, joi, la fabrica BMW din Spartanburg (SUA), să-l promoveze pe Zipse în funcţia de CEO.

Acesta a concurat cu Klaus Froehlich, un alt membru al consiliului de administraţie BMW.

După un deceniu, BMW a pierdut poziţia de lider în segmentul premium în faţa celor de la Mercedes-Benz în 2016. Totodată, compania a pierdut avansul pe care îl luase faţă de alte companii în domeniul maşinilor electrice, permiţându-le celor de la Volskwagen sau Tesla să o depăşească.

 Comentarii
Inchide