Oraşul din România unde au fost prinşi cei mai mulţi şoferi sub influenţa drogurilor

Peste 300 de şoferi prinşi drogaţi la volan anul trecut, majoritatea dintre ei în Capitală

Oraşul din România unde au fost prinşi cei mai mulţi şoferi sub influenţa drogurilor Oraşul din România unde au fost prinşi cei mai mulţi şoferi sub influenţa drogurilor

Autorităţile au publicat o statistică privind şoferii care sunt prinşi conducând maşina sub influenta drogurilor. Astfel, în urma controalelor s-a constatat că 199 de şoferi au fost surprinşi în trafic conducând sub influenţa substanţelor psihoactive pe parcursul anului trecut şi în prima parte a acestui an, pe raza Capitalei. La nivel naţional, au fost constatate 337 de astfel de infracţiuni.

Poliţia Capitalei atrage atenţia asupra faptului că substanţele psihoactive influenţează comportamentul şoferilor prin prisma faptului că le afectează capacitatea de a mai conduce, le diminuează reflexele, le cresc gradul de nervozitate la volan, în cele din urmă existând posibilitatea reală ca aceştia să provoace accidente rutiere.

La nivelul Capitalei, pe parcursul anului trecut şi în prima parte a acestui an, au fost depistaţi aproximativ 200 de şoferi care au consumat droguri înainte de a se urca la volan.

Testul de depistare a drogurilor se face cu un dispozitiv de tip screening care în opt minute depistează şase tipuri de substanţe interzise. 

În prezent, Poliţia Rutieră are în dotare 8 dispozitive pentru depistarea substanţelor psihoactive, 6 fiind repartizate birourilor de poliţie autostrăzi şi două la Brigada Rutieră Bucureşti.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.