Pasajul de la Piaţa Presei, inaugurat. Cum se circulă în zonă

Pasajul de la Piaţa Presei a fost inaugurat azi, 19 iulie 2015. Pasajul are o intrare şi două ieşiri, e lung de circa 800 de metri şi este completat de un nou pasaj pietonal care subtraversează Şoseaua Kiseleff.

Pasajul de la Piaţa Presei, inaugurat. Cum se circulă în zonă Pasajul de la Piaţa Presei, inaugurat. Cum se circulă în zonă

Pasajul de la Piaţa Presei a fost inaugurat, investiţia de 60 de milioane de lei fiind inaugurată pe 19 iulie 2015. Este vorba de un pasaj care va încerca să fluidizeze traficul maşinilor dinspre Şoseaua Bucureşti - Ploieşti spre bulevardul Mărăşti şi şoseaua Kiseleff, reducând traficul din sensul giratoriu din Piaţa Presei.

Ieşirea pasajului spre bd Kiseleff

Astfel, maşinile care vin dinspre Băneasa spre Arcul de Triumf vor putea folosi banda din stânga a acestui pasaj, ieşind apoi direct pe şoseaua Kiseleff. Maşinile care vin dinspre Băneasa spre bulevardul Expoziţiei vor folosi banda din dreapta a acestui pasaj, ieşind direct pe bulevardul Mărăşti. Se presupune astfel că traficul din rondul Pieţei Presei va fi degrevat cu cel puţin o treime, capacitatea pasajului fiind de 2.000 de autovehicule pe oră, conform declaraţiilor primarului Capitalei, citate de Mediafax.

Accesul se face din dreapta acestui plan, spre centrul oraşului

Circulaţia dinspre bulevardul Mărăşti şi, respectiv, dinspre bulevardul Kiseleff spre Băneasa se va desfăşura ca şi până acum, pasajul având o singură intrare (pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti) şi două ieşiri.

Şoferii vor trebui să circule cu mare atenţie în subteran, mai ales că breteaua spre bd. Mărăşti se poate bloca rapid

A fost refăcut şi pasajul subteran care subtraversează şoseaua Kiseleff, acesta având acum la capete lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, mai există un nou pasaj subteran care leagă Berăria H de terminalul RATB, pentru a fluidiza traficul pe şoseaua Kiseleff.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.