Piaţa auto chineză în creştere cu 9%

Conform The Economic Times, în primele 7 luni ale lui 2009 vânzările de maşini noi în Beijing au fost cu 9% mai mari decât în aceeaşi perioadă din 2008, cifrându-se la 261.000 de maşini. Oare cum mai respiră locuitorii capitalei chineze?

Piaţa auto chineză în creştere cu 9% Piaţa auto chineză în creştere cu 9%

Din nou, o ştire care vine să confirme faptul că piaţa auto chineză este o mină de aur pentru producătorii auto: în capitala Beijing s-a ajuns la o medie de 1.231 de maşini noi cumpărate zilnic. Din cele 261.000 de vehicule comercializate în perioada ianuarie - iulie 2009, 97% au fost cumpărate de persoane fizice, deci în capitala chineză lucrurile merg bine pentru vânzătorii de maşini noi (care, iată, au vânzări în creştere cu 9% faţă de anul trecut).

Totuşi, nu se poate spune că acest lucru este benefic pentru populaţia Beijingului, din cei 17 milioane de locuitori, 5,5 milioane având maşină. Ceea ce înseamnă un nivel al poluării alarmant, Beijing fiind printre cele mai poluante oraşe din lume în ultimii ani, în ciuda eforturilor autorităţilor de a găsi soluţii, precum mutarea fabicilor în afara zonei urbane sau obligarea şoferilor de a utiliza combustibili cât mai puţin poluanţi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.