Ping-pong cu titlul de lider al pieţei de asigurări: Ce companie revine pe primul loc

Allianz-Ţiriac a pierdut titulatura de cea mai mare companie de asigurări în trimestrul al treilea din acest an în favoarea City Insurance, care a ajuns la vârful clasamentului pariind exclusiv pe vânzarea de asigurări auto obligatorii (RCA).

Ping-pong cu titlul de lider al pieţei de asigurări: Ce companie revine pe primul loc Ping-pong cu titlul de lider al pieţei de asigurări: Ce companie revine pe primul loc

În perioada ianuarie-septembrie 2018 City a vândut poliţe RCA în valoare de peste un miliard de lei, în timp ce vânzările Allianz-Ţiriac, asigurătorul controlat de puternicul grup german Allianz împreună cu omul de afaceri Ion Ţiriac, a vândut poliţe în valoare de 991 milioane de lei, potrivit calculor ZF făcute pe baza datelor ASF.

Deşi a pierdut primul loc în piaţă, Allianz a înregistrat un ritm superior de creştere al afa­cerilor în comparaţie cu City Insurance, 7% faţă de aproape 5% în cazul City. Spre deosebire de City, Allianz-Ţiriac are un portofoliul echilibrat şi este prezent şi în piaţa asigurărilor de viaţă.

Allianz-Ţiriac avea la finalul lunii sep­tembrie a acestui an o cotă de piaţă de 13,3%, faţă de 13,7% la cât se si­tua acest indicator în cazul City Insurance.

Ascensiunea City la vârful clasamentului lo­cal a început odată cu ieşirea din piaţă a Astra Asigurări şi Carpatica Asig, jucători consacraţi pe segmentul RCA. City a „muşcat puter­nic“ din subscrierile RCA mizând şi pe dezin­te­resul companiilor străine de a vinde RCA în Ro­mânia. În aceste condiţii, City Insurance a ajuns să controleze o treime din vânzările totale de poliţe RCA, mult mai mult de­cât cota de piaţă pe care o deţineau Astra sau Carpatica, jucători bla­maţi în trecut pentru că vând prea mult RCA la preţuri care nu acoperă costurile.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.