Porsche 911 - record de consum!

Ambiţiile nu se discută: deoarece maşinile sport sunt acuzate frecvent că au un consum mare, inginerii Porsche au vrut să demonstreze contrariul şi au obţinut un consum neverosimil cu un Porsche 911.

Porsche 911 - record de consum! Porsche 911 - record de consum!

Teoretic, un Porsche 911 Carrera, beneficiind de motorul boxer "flat six" de 3,6 litri şi 345 CP, este creditat cu un consum mediu de 10,3 litri/100 km şi emisii CO2 de 242 g/km. Adică foarte mult în comparaţie cu maşinile economice, nu?

Ei bine, inginerii Porsche au vrut să demonstreze contrariul şi au ales un traseu de 650 km pe şosele din Germania (din care 190 km şosele naţionale, 30 km traseu urban şi restul pe autostradă). Viteza medie în final a fost de 84 km/h, iar viteza maximă atinsă în acest test nu a depăşit 130 km/h. De asemenea, nu a fost depăşit regimul de turaţie de 2.000 rpm (în condiţiile în care cuplul maxim al motorului se obţine la 4.400 rpm...).

Rezultatul? Incredibil: doar 6,7 litri/100 km. Deci, se poate! Dar are sens, totuşi, să faci asemenea sacrificii când eşti la volanul unui Porsche 911?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.