Primele poze cu noul Kia Rio

Kia Motors Corporation a dezvăluit astăzi (11.02.2011) primele fotografii oficiale ale generaţiei următoare a modelului Kia Rio, cu o personalitate îndrăzneaţă şi distinctă, care plasează noul venitul în linie cu restul gamei Kia.

Primele poze cu noul Kia Rio Primele poze cu noul Kia Rio

Însărcinat cu dificila misiune de a îmbunătăţi succesul vanzarilor modelului din generaţia anterioară, noul Kia Rio va fi disponibil in Europa cu caroserii în 3 şi 5 uşi.

Faţă de actualul Rio, noul model prezintă un ampatament mărit cu 70 mm (la 2.570 mm) şi promite spaţiu mai mare şi confort mai bun pentru pasageri, dar si un portbagaj mărit la 292 l (hatchback) şi la 390 l (sedan). Schimbările dimensiunilor exterioare includ: +55 mm (lungime totală), -15 mm (înălţime) şi +25 mm (lăţime) pentru a îmbunătăţi senzaţia de sportivitate.

La interior, noul model va avea un nivel de calitate asociat până acum doar maşinilor din clase superioare. Noul vehicul de segment B de la Kia va fi propulsat de o gamă de motoare economice pe benzină şi diesel, cu emisii scăzute de CO2, care va include un diesel de 1.1 l şi 70 CP, cu emisii de doar 85 g/km. Un motor absolut nou, foarte performant de 1.2-litri Turbo Gasoline Direct Injection (GDI) va fi de asemenea disponibil din 2012.

Soon-Nam Lee, director de Marketing la Kia Motors Corporation, a declarat: "Acest model nou este un mare pas înainte. Rio a avut întotdeauna succes, iar această versiune este o maşină atragatoare, pe care oamenii vor vrea sa o cumpere pentru aspect." De la lansarea sa în 2005, vânzările globale ale actualei generaţii de Rio au totalizat peste 860.000 de unităţi. Rio este pe locul trei în vânzările la export ale Kia Motors pe 2010, cu peste 219.000 de unităţi vândute.

Premiera mondială a noului Kia Rio va avea loc marţi 1.03.2011 în cadrul Salonului International Auto de la Geneva 2011, împreună cu un alt model absolut noul Kia Picanto. Tot la Geneva, în standul Kia va fi prezentată în premiera eurpeana versiunea hibrid a sedanului Kia Optima.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.