Primul camion autonom din lume a început să livreze mărfuri în Europa - VIDEO

Camionul electric fără şofer are o autonomie de 200 de kilometri.

Primul camion autonom din lume a început să livreze mărfuri în Europa - VIDEO Primul camion autonom din lume a început să livreze mărfuri în Europa - VIDEO

Un camion electric fără şofer a început să livreze zilnic mărfuri pe un drum public din Suedia. Camionul electric are 26 de tone atunci când este plin şi nu are nevoie de şofer, fiind 100% autonom. Acest lucru reduce costurile de transport cu aproape 60%. Pentru moment, vehiculul are permisiunea de a parcurge trasee scurte, pe un drum public aflat într-o zonă industrială din Suedia.

Camionul electric fără şofer are o autonomie de 200 de kilometri şi poate atinge viteza de 85 de kilometri pe oră. Deocamdată, însă, poate rula doar cu 5 kilometri pe oră, scrie Digi24.ro.

VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.