Radarul pentru... pietoni! Serios sau doar o glumă?

Pe fondul crizei economice, nu ar fi de mirare ca autorităţile să se gândească să-i amendeze chiar şi pe pietoni pentru exces de viteză. Mai vin bani la buget. Însă ar fi o idee total deplasată. Totuşi, în Franţa a fost inaugurat primul radar pentru pietoni! Iată despre ce este vorba.

Radarul pentru... pietoni! Serios sau doar o glumă? Radarul pentru... pietoni! Serios sau doar o glumă?

Iată primul radar pentru pietoni - a fost montat în oraşul Rouen, din Franţa. Pietonii sunt limitaţi la maximum 3 km/h, în caz contrar o cameră îi pozează. Şi amenda? Ei bine, nu e cazul de nici o amendă, deoarece ideea acestui radar nu este de a aduce bani la bugetul de stat prin pedepse.

Nicidecum. Este o acţiune inedită a municipalităţii, prin care pietonilor din centrul oraşului li se atrage atenţia că au ce admira dacă nu se grăbesc. Prin urmare, este doar o strategie prin care Rouen încearcă să-şi evidenţieze mai bine patrimoniul prin această idee curioasă, dar care are un efect garantat.

Cei din spatele acestei idei s-au gândit la toate: indicator pentru limitarea vitezei la 3 km/h, o cameră radar, care îţi face poză dacă depăşeşti această viteză, dar şi indicatoare explicative - pentru ca nu cumva să se trezească vreun fan al tribunalelor să dea în judecată municipalitatea.

Aşteptăm ca Apple să vină cu o apicaţie anti-radar şi pentru acest radar de pietoni...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.