Rechemare în service

Chiar dacă poate părea cel puţin ciudat, producătorul japonez trebuie să schimbe 55.000 de covoraşe ce pot duce la blocarea acceleraţiei şi implicit la accidente.

Rechemare în service Rechemare în service
National Highway Traffic Safety Administration a înregistrat peste 40 de plângeri de la posesori care anunţau faptul că propriile covoraşe, în loc să fie reţinute cu clipsuri pe podea, s-au despris şi au blocat pedala de acceleraţie. Toyota a declarat însă că acele covoraşe nu au fost prinse bine de la început, fiind aşezate direct peste mocheta originală a maşinii. Potrivit înregistrărilor, covoraşele buclucaşe au dus la 8 accidente şi 12 vătămări corporale.

Deşi sunt afectate doar modelele Lexus ES 350 şi Toyota Camry, NHTSA atenţionează şi posesorii de Prius, Avalon, Rav4 şi Tacomo să verifice dacă au bine prinse covoraşele. Potenţialul unui accident este mult mai mare în cazul lui Lexus, acolo unde motorul este pornit de la un buton şi nu poate fi oprit simplu printr-o simplă răsucire de cheie. Toyota îşi va anunţa toti clienţii de problemă în octombrie, urmând ca în noiembrie să înlocuiască toate covoraşele "all-weather" cu probleme.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.