Record de consum pentru Tesla P85D, cel mai enervant pe care l-ai văzut vreodată [VIDEO]

Gândeşte-te cum ar fi să scoţi un consum de 1,2 l/100 km. Apoi gândeşte-te la ce trebuie să faci ca să ajungi la cifra asta.

Record de consum pentru Tesla P85D, cel mai enervant pe care l-ai văzut vreodată [VIDEO] Record de consum pentru Tesla P85D, cel mai enervant pe care l-ai văzut vreodată [VIDEO]

Tesla Model S este o minunăţie. Ca exemplu concret, Tesla Model S este atât de bună, încât unii trebuie să-şi schimbe modul de notare din cauza ei. Modul superperformant Ludicrous este, într-adevăr, ridicol de performant: 0-100 km/h în 2,8 secunde. Şi are şi o autonomie de 502 kilometri.

502 kilometri este, la rându-i, un număr puternic atunci când încerci să convingi pe cineva că maşina electrică este viitorul. Unii consideră că se poate mai mult - cum sunt aceşti doi olandezi, care au făcut un supertest de superconsum şi au reuşit să parcurgă 728,7 kilometri cu un singur plin. Ceea ce este, fără îndoială, superimpresionant. Doar că şi foarte enervant pentru ceilalţi.

Vezi tu, pentru a reuşi performanţa de a consuma echivalentul în combustibili fosili a 1,2 l/100 km, limuzina electrică americană de clasă mare a trebuit să meargă încet. Mai exact, cu o medie de viteză de 40 km/h. 

Pe mine mă încântă ideea să merg până acasă - într-o zonă defavorizată, la 450 de kilometri de Bucureşti - cu un singur plin şi să-mi şi rămână baterie cât să mă laud prin oraş, însă ideea de ajunge în 11 ore de condus încontinuu... asta nu-mi surâde în mod neapărat.

Sper să fie acesta ultimul test-record pentru maşini electrice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.