Record Mondial

Producătorul american doreşte să doboare cu Ford Fusion Hydrongen 999 Racer recordul de viteză pentru maşinile ce funcţionează cu pile de combustibil.

Record Mondial Record Mondial

Pentru a celebra cei 10 de ani de experienţă în domeniul dezvoltării propulsiei cu hidrogen, Ford se îndreaptă în August spre deşertul de sare de la Bonneville. Producătorul american va aduce două maşini, prima fiind un Ford Fusion Hydrogen 999 dezvoltat în colaboarea cu cei de la Ballard, Roush şi Universitatea de stat Ohio. Bazat pe modelul de serie şi dotat cu un motor de 770 CP, Fusion nu ar trebui să aibe probleme în stabilirea unui record mondial.

Al doilea model este puţin mai radical. Ford a colaborat cu inginerii de la universitea de stat din Ohio pentru crearea lui Buckeye Bullet 2. Modelul este pus în mişcare de pile de combustibil şi va concura în clasa “Unlimited”. Cifra “2” în nume ne aduce aminte de faptul ca un prim model a stabilit deja în 2004 recordul pentru masinile electrice, cu o viteză maximă de 504 km/h.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.