Renault - centru de inginerie in România, până în 2009

Renault Technologie Roumanie va investi aproximativ 100 milioane de euro în centrul de inginerie regională, până la sfârşitului anului 2009, pentru birourile de studii de la Bucureşti, uzina de inginerie, caroserie, montaj şi activităţi mecanice, precum şi pentru centrul de încercări.

Renault - centru de inginerie in România, până în 2009 Renault - centru de inginerie in România, până în 2009
"Investiţiile de 100 de milioane de euro reprezintă doar prima etapă a acestui proiect, însă nu putem spune la cât se vor ridica investiţiile totale decât după doi-trei ani, când lucrurile vor deveni mai clare cu privire la evoluţiile pieţei. Vom dezvolta aici, în mod progresiv, derivate ale modelului Logan şi, pe măsură ce Renault Technolgie Roumaine va deveni mai puternică, investiţia va creşte", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Luc Alexandre Menard, preşedintele Automobile Dacia şi director de Afaceri Publice al Renault.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Anton Anton a declarat că ajutoarele de stat care vor fi acordate pentru dezvoltarea centrului de cercetare ar putea ajunge la 25-50% din valoarea proiectului. "România are ca prioritate cercetarea în domeniul industriei auto. Nu o să oferim toţi banii pentru cercetare din bugetul României centrului Renault, însă o bună parte a acestor fonduri ar putea fi câştigată de Renault", a mai spus Anton.

Centrul, împreună cu cele din Brazilia şi Coreea de Sud, face parte din planul de extindere internaţională a grupului francez, care prevede lansarea a 26 de modele până în anul 2009.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.