Renault – centru de inginerie in România, până în 2009

Autor: Mediafax 26 iun. 2007 Știri auto
Renault – centru de inginerie in România, până în 2009

"Investiţiile de 100 de milioane de euro reprezintă doar prima etapă a acestui proiect, însă nu putem spune la cât se vor ridica investiţiile totale decât după doi-trei ani, când lucrurile vor deveni mai clare cu privire la evoluţiile pieţei. Vom dezvolta aici, în mod progresiv, derivate ale modelului Logan şi, pe măsură ce Renault Technolgie Roumaine va deveni mai puternică, investiţia va creşte", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Luc Alexandre Menard, preşedintele Automobile Dacia şi director de Afaceri Publice al Renault.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Anton Anton a declarat că ajutoarele de stat care vor fi acordate pentru dezvoltarea centrului de cercetare ar putea ajunge la 25-50% din valoarea proiectului. "România are ca prioritate cercetarea în domeniul industriei auto. Nu o să oferim toţi banii pentru cercetare din bugetul României centrului Renault, însă o bună parte a acestor fonduri ar putea fi câştigată de Renault", a mai spus Anton.

Centrul, împreună cu cele din Brazilia şi Coreea de Sud, face parte din planul de extindere internaţională a grupului francez, care prevede lansarea a 26 de modele până în anul 2009.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide