Renault - încă două SUV-uri!

Până la sfârşitul lui 2010, Renault va oferi încă două SUV-uri, pe lângă proaspătul Koleos: unul mai mare, celălalt mai mic - foarte probabil un frate al viitorului Dacia SUV.

Renault - încă două SUV-uri! Renault - încă două SUV-uri!
Patrick Le Quement, vice-preşedintele departamentului de design Renault, a declarat recent că vor mai există două SUV-uri cu siglă Renault până în 2010, pe lângă Renault Koleos, produs în colaborare cu Samsung.

Primul va fi mai mare şi va fi bazat pe platforma noului Nissan Murano, urmând a concura cu SUV-uri de categorie superioară, gen VW Touareg sau Mazda CX-7. Acest SUV ar urma să fie construit tot în colaborare cu Samsung, urmând a contracara concurenţa coreeană, Hyundai şi KIA având în plan un model similar.

Mult mai interesant pentru noi este intenţia francezilor de a construi un SUV de dimensiuni mai reduse, care ar urma să fie bazat pe platforma viitorului Renault Megane 3, preluând elemente tehnice de la Nissan Qashqai. Noul SUV ar urma să concureze direct Ford Kuga şi viitoarele Land Rover LRX , BMW X1 sau Audi Q3.

Ceea ce înseamă că, prin poziţionarea micului SUV Renault ca o maşină cu tendinţe premium, există loc şi pentru o versiune mai economică - comercializată, de ce nu, sub sigla Dacia. Prin urmare, speculaţiile privind viitorul Dacia SUV pot fi îndreptate către o versiune bazată pe Nissan Qashqai sau următoarea generaţie a lui Renault Megane.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.