Renault planuri de a prelua Ssangyong

Renault intenţionează să mai ataşeze încă o marcă la portofoliul existent, fiind se pare interesată de cel mai mic constructor coreean, Ssangyong.

Renault planuri de a prelua Ssangyong Renault planuri de a prelua Ssangyong

Grupul francez Renault se află în tratative pentru cumpărarea constructorului sud-coreean Ssangyong Motors, înaintând o ofertă, pentru compania care se află în faliment. Nu se cunosc prea multe detalii despre această tranzacţie, o sursă din cadrul subsidiarei Renault Samsung confirmând interesul grupului francez pentru constructorul de nişă asiatic.

Renault nu este singura companiei care s-a arătat interesată de Ssangyong, ci alte 6 companii se pare că s-au înscris în cursa pentru compania din Seoul, valorificată la suma de 500 milioane dolari. Unul dintre concurenţii lui Renault se pare că este chiar Mahindra, fostul partener de alianţă, cu care Renault fabrica modelul Logan în India.

Preţul vehiculat de media din Coreea de Sud pentru această tranzacţie se pare că ar fi între 300 şi 500 de milioane de dolari, dar analiştii spun că Mahindra şi Renault ar putea licita doar între 100 şi 300 milioane de dolari, compania din Coreea de Sud având dezavantajul că produce doar automobile mari şi destul de poluante şi că sindicatul muncitorilor s-a dovedit puţin flexibil la restructurările necesare.

Ssangyong este o marcă destul de veche fiind înfinţată în 1954 şi s-a făcut cunoscută la nivel global în 1991 prin parteneriatul cu Daimler (cu care s-ar putea reîntâlni dacă ajunge pe mâna Renault) şi apoi prin colaborarea cu Daewoo.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.