Renault va asambla şi vinde Logan şi Duster în Nigeria alături de un partener local

Grupul Renault a încheiat un acord de cooperare cu grupul nigerian Coscharis, iar înţelegerea include producţia şi distribuţia de vehicule în Nigeria, informează un comunicat al companiei.

Renault va asambla şi vinde Logan şi Duster în Nigeria alături de un partener local Renault va asambla şi vinde Logan şi Duster în Nigeria alături de un partener local

Grupul Renault a încheiat un acord de cooperare cu grupul nigerian Coscharis, iar înţelegerea include producţia şi distribuţia de vehicule în Nigeria, informează un comunicat al companiei.

Renault Logan şi Renault Duster vor fi asamblate în fabrica Coscharis din Lagos (Nigeria), începând din luna octombrie. Renault Kwid şi Renault Oroch vor fi importate din Brazilia. Cele patru modele vor fi distribuite prin reţeaua Coscharis Motors din Nigeria.

Grupul Renault are o cotă de piaţă de 18% pe continentul african, iar anul trecut a vândut peste 216.000 de unităţi în statele africane. Cele mai importante ţări după volumul vânzărilor sunt Maroc, Algeria, Africa de Sud şi Egipt. Obiectivul Renault este să-şi menţină poziţia de lider pe aceste pieţe, dar şi să răspundă prin oferta sa cererii venite din parte clasei de mijloc din state precum Nigeria - stat cu 200 de milioane de locuitori.

Grupul Coscharis a fost fondat în 1977 şi este un conglomerat nigerian implicat în diverse sectoare ale economiei, precum autovehicule, IT şi comunicaţii, logistică, agricultură, imobiliare şi altele. Grupul are filiale în Nigeria, dar şi în alte trei state din Africa de Vest.

Reţeaua sa de dealeri şi service-uri auto este prezentă la nivelul întregii ţări, iar în Lagos - centrul economic al Nigeriei, are 5 puncte de lucru.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.