România se aliniază directivei europene

Accizele şi taxa auto colectate anul viitor vor fi calculate pe baza cursului de schimb al Băncii Centrale Europene calculat pentru 1 octombrie 2007.

România se aliniază directivei europene România se aliniază directivei europene
România se aliniază începând de anul viitor directivei europene referitoare la modul de calcul al accizelor care presupune folosirea cursului valutar stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie şi publicat în Jurnalul Oficial al UE. Codul Fiscal intrat în vigoare la începutul acestui an stabileşte că valoarea în lei a accizelor, a taxei speciale auto şi a impozitului la ţiţeiul sunt determinate prin transformarea sumelor exprimate în echivalent euro la cursul de schimb comunicat de BNR pentru prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent.

Astfel, accizele şi taxa auto urmau să fie calculate anul viitor luând în considerare cursul de schimb de 3,3559 lei/euro anunţat, în 28 septembrie, de Banca Naţională a României (BNR) pentru 1 octombrie, cu 5,28% mai redus decât cel valabil pentru sumele încasate în acest an. Pentru calcularea accizelor din acest an, Ministerul Economiei şi Finanţelor a utilizat o rată de schimb de 3,5334 lei/euro, stabilită de banca centrală la 28 septembrie 2006.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.