Românii şi maşinile cu propulsie alternativă. Câte vehicule electrice şi hibride au cumpărat anul trecut

Cererea de autovehicule cu propulsie alternativă

Românii şi maşinile cu propulsie alternativă. Câte vehicule electrice şi hibride au cumpărat anul trecut Românii şi maşinile cu propulsie alternativă. Câte vehicule electrice şi hibride au cumpărat anul trecut

Cererea de autovehicule cu propulsie alternativă a continuat să crească anul trecut, în România fiind înmatriculate 188 vehicule electrice (+154% fata de 2016) şi 2039 hibride (+87,2% fata de 2016), potrivit datelor ACEA - Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile si ACAROM - Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania.

La nivel european, auau cumpărat anul trecut 188 de vehicule electrice şi 2039 hibride fost înmatriculate 852.933 vehicule cu propulsie alternativă, cu 39,7% mai multe faţă de 2016, cu o pondere de 5,7% din piaţa totală de autoturisme noi, iar în cazul vehiculelor electrice, volumul de 216.566 unitati înmatriculate in UE  reprezintă doar 1,4% din total piata auto UE.

Spania (+87.5%) şi Germania (+79.6%) au inregistrat cele mai mari cresteri de volume, urmate de Marea Britanie (+34.8%), Franta (+32.7%), si Italia (+24%), cresterile fiind inregistrate in special pe segmentul vehiculelor electrice si hibride.

In trimestrul 4 din 2017, înmatricularile de vehicule vehicule cu propulsie alternativa au crescut cu 35% comparativ cu perioada similara din 2016, fiind inmatriculate in UE un numar de 227.378 autoturisme, insemnand 6.7% din totalul inmatricularilor de autoturisme noi vandute in al patrulea trimestru al anului 2017.

Vehiculele electrice (ECV) au reprezentat 1.9% din totalul vanzarilor de autoturisme noi. Inmatricularile de vehicule hibride (HEV) si vehicule electrice (ECV) au crescut semnificativ ( +43.3% si +29.1% ). De asemenea au inregistrat cresteri, vehiculele propulsate de propan sau gaz natural (+27.3%).

Sursă: Ziarul Financiar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.