Saab Turbo X

La Salonul Auto de la Frankfurt, Saab celebrează 30 de ani de excelenţă în domeniul maşinilor turbo, prin prezentarea seriei limitate Turbo X.

Saab Turbo X Saab Turbo X
Constructorul suedez de maşini premium celebrează 30 de ani de la lansarea primului automobil cu motor turbo din lume, maşină care şi-a facut debutul cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din anul 1977.

La Salonul Auto din acest an, Saab a lansat seria limitată Turbo X, care va moşteni elemente de la iconica gamă de modele Saab 90/900 "Black Turbo", îmbinate cu tehnologie de ultimă oră. Saab Turbo X este o maşină care a fost creată pentru a stabili noi standarde în cadrul firmei suedeze, fiind gândită pentru a oferi senzaţiile unei maşini sportive.

Performanţele propulsorului turbo V6 de 2,8 litri demonstrază aceste aspecte pe care Saab Turbo X doreşte să le impună. Puterea maximă de 280 CP şi cuplul de 400 Nm ridică acul vitezometrului la 100 km/h în doar 5,7 secunde. Transmisia performanţelor generate de către propulsor la roţile motrice se realizează prin sistemul de tracţiune integrală XWD.

Rolul acestuia, prin intermediul unei reţele de senzori, care îi includ şi pe cei de la ABS şi ESP, este de a asigura performanţe dinamice excelente şi o ţinută de drum demnă de o sportivă. Evident că pe lângă acest sistem de tracţine maşina este dotată cu suspensii sport şi un sistem de frânare corespunzător perfermanţelor.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.