SEAT Tarraco oferă două noi sisteme de asistenţă: Pre-crash şi Rollover Assist

Noul SEAT Tarraco beneficiază de siteme precum Pre-crash şi Rollover Assist

SEAT Tarraco oferă două noi sisteme de asistenţă: Pre-crash şi Rollover Assist SEAT Tarraco oferă două noi sisteme de asistenţă: Pre-crash şi Rollover Assist

Distragerea atenţiei, viteza excesivă sau oboseala sunt doar câteva dintre principalele cauze ale accidentelor. Cei de la SEAT încearcă să rezolve din aceste probleme cu ajutorul sistemelor de asistenţă a şoferului. Noul SEAT Tarraco beneficiază de siteme precum Pre-crash şi Rollover Assist.

Subvirarea, supravirarea sau frânarea bruscă sunt câteva dintre situaţiile care activează sistemul Pre-crash la SEAT Tarraco. Automobilul însuşi detectează dacă va urma să fie implicat într-un accident şi poate reacţiona în 200 de milisecunde. În funcţie de tipul accidentului, vor fi tensionate centurile de siguranţă, vor fi activate luminile de avarie, iar trapa panoramică şi geamurile vor fi închise, pentru a se preveni proiectarea pasagerilor în afara maşinii.

Rollover Assist, disponibil pentru noul SEAT Tarraco, se activează în cazul în care se răstoarnă maşina. Atunci, automobilul iniţiază un apel de urgenţă, opreşte motorul, descuie uşile, activează luminile de avarie şi adaptează ventilaţia, printre altele.

Tehnologia şi sistemele electronice aflate la baza sistemelor de asistenţă pentru şoferi reprezintă o "revoluţionare majoră" în dezvoltarea automobilelor: "inovaţiile în domeniul siguranţei avansate au evoluat enorm," după cum se poate vedea din integrarea senzorilor "inteligenţi" şi a modulelor de control. Datorită acestor dezvoltări, automobilele pot acum identifica cauzele accidentelor şi pot reacţiona în vederea prevenirii acestora. Şi modul de notificare a şoferilor a evoluat: semnalele luminoase sunt acum însoţite de cele acustice, de indicaţii rostite, vibraţii ale volanului şi chiar de controlul traiectoriei şi de frânarea automată, toate acestea acţionând fără intervenţia omului.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.