Skoda plănuieşte relansarea Felicia

Skoda Felicia, automobilul la care mulţi români au visat în anii ‘90, va reveni pentru a contracara succesul pe care Logan îl are pe segmentul low cost.

Skoda plănuieşte relansarea Felicia Skoda plănuieşte relansarea Felicia

Skoda Felicia a fost unul dintre primele modele low cost care au avut parte de succes şi în anumite pieţe vestice. Ulterior Skoda a evoluat şi a abandonat acest proiect, dar în faţa concurenţei tot mai acerbe din partea Dacia se vede nevoită să contraatace cu acelaşi arme şi va resuscita primul model Skoda din era modernă. Conform francezilor de la Automobile Magazine viitoarea Skoda Felicia va fi un sedan care va prelua locul lui Skoda Octavia Tour, actuală berlină urmând să evolueze fără eticheta low cost Tour.

Nu vă aşteptaţi însă să poarte un duel la baionetă pentru titlul de cel mai accesibil sedan european, versiunea de bază a lui Skoda Felicia urmând să coste de la 12.000 de euro. Francezii au şi o explicaţie pentru acest lucruri, costurile cu forţa de muncă de trei ori mai mici în România decât în Cehia. Prin urmare Skoda, dacă nu se poate bate în costuri minimale cu Dacia, va contracara prin calitatea asamblării, la care nu se va face rabat, şi prin siguranţă, ESP-ul urmând să fie standard pentru a atrage cât mai multe stele la testele EuroNCAP.

Motorizările vor fi însă limitate, cel mai probabil vor fi introduse cele de generaţie de la Octavia pentru a se distanţa de berlina de bază Skoda. Acest model va apărea să apară pe piaţă începând cu 2012, un prilej foarte bun să stea alături de viitoare generaţie Dacia Logan, care se anunţă însă un model mai matur decât cel curent. Vom asista astfel la o concurenţă foarte aprinsă pe familiştii care vor un automobil accesibil şi versatil.

*Imaginea are rol ilustrativ şi nu înfăţişează viitoarea Skoda Felicia, ci Skoda Fabia Sedan.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.