Şoferii americani şi indicatoarele de presiune a pneurilor

Aproape jumătate dintre şoferii americani se pare că nu ştiu semnificaţia acestui martor luminos, din cauza ignoranţei circulând cu automobilele la parametri neconformi.

Şoferii americani şi indicatoarele de presiune a pneurilor Şoferii americani şi indicatoarele de presiune a pneurilor

Toate maşinile americane produse după 2008 vin cu acest indicator la bord, dar foarte mulţi dintre şoferii americani nu îl bagă în seamă pentru că pur şi simplu nu îi cunosc semnificaţia. Este vorba de sistemul de monitorizare a presiunii în cauciucuri care îi comunică şoferului o scădere a presiunii prin intermediul acestui indicator la bord. De fapt martorul se aprinde atunci când presiunea scade cu 25% sub standardul indicat de producător.

Însă pentru mulţi dintre şoferii americane este o dotare la fel de utilă ca şi când n-ar fi, americanii neavând habar ce înseamnă. Conform unui studiu făcut de Schrader şi citat de USAToday, 46% dintre cei intervievaţi nu au ştiut să îi numească semnificaţia, 44% au spus că verifică foarte rar presiunea la roată, iar o treime din cei intervievaţi au recunoscut că nu ştiu ce este un sistem de monitorizare a presiunii. 14% dintre cei intervievaţi au mai spus că au pus acea lumină pe seama unei probleme de interior a maşinii, dar nu una gravă care merită investigată.

Această mare problemă a fost motivată de designul neconcludent al iconiţei şi tot americanii spun că ar fi mult mai evident să apară un mesaj explicit "Check Tires". Ceea ce probabil se va implementa luând în considerare procentul foarte mare a celor care nu cunosc ce se petrece cu maşina lor când văd acea simbolizare a unui pneu moale cu un semn de exclamare în mijloc.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.