Spyker a intrat în faliment

Spyker, compania auto din Ţările de Jos cunoscută pentru interioarele sale extravagante, dar şi pentru deţinerea, la un moment dat, a producătorului suedez Saab, a intrat în faliment la 15 ani de la înfiinţare.

Spyker a intrat în faliment Spyker a intrat în faliment

Spyker Cars, marca auto înfiinţată în 2000 în Ţările de Jos, a intrat în faliment, scrie Reuters. În cazul în care ai uitat, Spyker a produs modelele C8 şi C12 şi a deţinut, la un moment dat, producătorul auto suedez Saab. Totodată, în 2007 a participat în Formula 1 sub numele de Spyker F1, dar în anul următor echipa a fost vândută şi a devenit Force India.

Spyker C8 Aileron

Declararea falimentului a fost făcută după ce compania nu a reuşit să obţină un împrumut care ar fi ajutat la refinanţarea şi restructurarea mărcii.

Victor Muller, fondatorul şi preşedintele companiei deschise în 2000, a declarat că se va concentra pe vehicule electrice şi că de-a lungul timpului a avut câteva aventuri automobilistice care şi-au lăsat amprenta pe companie şi au dus, în cele din urmă, la moartea numelui înfiinţat iniţial în 1880 de fraţii Hendrik Jan Spijker şi Jacobus Spijkker.

Şi interiorul minunăţiei de mai sus

Un alt factor care a dus la falimentul Spyker a fost un proces cu daune de trei milioane de dolari, ceruţi de marca olandeză de la General Motors sub acuzaţia că gigantul auto american ar fi blocat vânzarea companiei Saab către un posibil cumpărător chinez (altul decât cel care a fost ales, în cele din urmă).

Greutăţile financiare ale olandezilor s-au văzut şi în numărul anual de angajaţi, care a scăzut de la 166 în 2000 până la 37 în 2012. Totodată, numărul total de maşini vândute între 2000 şi 2010 a fost de 290, în vreme ce neplata chiriei la birouri s-a lăsat cu evacuarea forţată, impusă de un ordin obţinut de proprietarii clădirii în justiţie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.