Ţara europeană în care maşinile electrice au jumatate din piaţa totală a maşinilor noi

Aproape jumătate din maşinile noi vândute în Norvegia în primele şase luni ale anului 2019 sunt propulsate de motoare electrice.

Ţara europeană în care maşinile electrice au jumatate din piaţa totală a maşinilor noi Ţara europeană în care maşinile electrice au jumatate din piaţa totală a maşinilor noi

Aproape jumătate din maşinile noi vândute în Norvegia în primele şase luni ale anului 2019 sunt propulsate de motoare electrice. Astfel, această ţară nordică îşi păstrează titlul de ţara cu cele mai importante vânzări de vehicule electrice la nivel mondial.

Tesla Model 3 a fost cel mai bine vândut vehicul din Norvegia, a anunţat Federaţia Rutieră Norvegiană (NRF).

În total, 48,4% din toate autoturismele noi vândute în perioada ianuarie-iunie au fost electrice, depăşind cele 31,2% pentru întregul an 2018 şi transformând Norvegia (ţară producătoare de petrol) în liderul mondial în vânzările de maşini electrice, pe cap de locuitor.

În încercarea de a pune capăt vânzării de maşini cu motoare pe benzină sau motorină până la jumătatea deceniului următor, Norvegia scuteşte automobilele pe baterii de anumite taxe.

Această politică a stimulat branduri precum Tesla, Nissan, Hyundai şi BMW, care oferă vehiculele full electrice, mai degrabă decât cele care oferă maşini hibride.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.