Taxa auto eliminată pe un an la maşinile noi

Taxa auto va fi suspendată începând cu 1 decembrie 2008, timp de un an. Acest lucru se aplică însă doar maşinilor noi cu capacitate cilindrică mai mică de 2.000 centimetri cubi.

Taxa auto eliminată pe un an la maşinile noi Taxa auto eliminată pe un an la maşinile noi

Taxa de poluare auto percepută la achiziţia maşinilor noi va fi suspendată începând cu 1 decembrie 2008, până la sfârşitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizări de până la 2.000 centimetri cubi înmatriculate pentru prima dată în România şi în Uniunea Europeană, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Guvernul estimează o scădere la 40-50% a veniturilor obţinute din taxa de poluare auto, ca efect al suspendării taxei la achiziţia de autovehicule noi

 Toate automobilele comercializate în prezent în România corespund normelor de emisii Euro 4, iar unele modele ale Volkswagen şi Audi sunt echipate cu propulsoare Euro 5. Premierul Tăriceanu anunţase la începutul săptămâni că Guvernul va suspenda taxa de poluare auto pe o perioadă de 3-6 luni, pentru a limita importurile de maşini vechi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.