Taxa auto - menţinută de noul Guvern

Contestatarii taxei auto triplate nu au motive de bucurie cu noua geuvernare. Taxa auto va fi păstrată şi de noii aleşi în viitorul mandat, deşi este posibil să fie uşor modificată.

Guvernul actual a fost aprig contestat de opinia publică pentru jongleriile cu taxa auto - introdusă, modificată şi în final triplată - şi legile protecţioniste asupra comerţului de automobile noi. Acest lucru se pare că nu se va schimba şi noul Ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, se declară încă de la început un susţinător al acestui instrument fiscal.

Deci este de aşteptat, ca protestele desfăşurate împotirva taxei să aibă loc şi după schimbarea celor de la conducerea ţării şi numărul nemulţumiţilor să crească în continuare.  Guvernul a decis triplarea taxei de poluare auto la achiziţionarea vehiculelor second-hand de import, care nu respectă cel puţin norma de poluare EURO 4, începând cu 15 decembrie, şi creşterea primei de casare pentru scoaterea din uz a maşinilor uzate. Aceste măsuri par pe placul noului ministru, care declară răspicat, că nu doreşte ca România să ajungă coşul de gunoi al Europei automobilistice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.