Taxi-uri hibride din 2012

Primarul metropolei americane a anunţat că doreşte ca până în 2012 toate taxiurile ce vor acţiona pe raza oraşului să fie hibride.

Taxi-uri hibride din 2012 Taxi-uri hibride din 2012

Mike Bloomberg doreşte să reducă drastic impactul asupra mediului creat de cele 13.000 de taxiuri, ca parte a planului ecologic mai mare desfăşurat de oficialităţile americane, plan ce cuprinde printre altele şi o foarte controversata taxa de decongestionare. Acum există aproximativ 400 de maşini hibride pe străzile din New York, printre care modele precum Ford Escape Hybrid, Toyota Prius, Lexus LX400h, Toyota Highlander şi Saturn Vue Green Line.

Primăria New York are de gând să condiţioneze eliberarea licenţelor de taxi pentru maşinile cu un consum de aproximativ 10l/100km, pentru ca în 2009 să scadă această limită la doar 8 litri la suta de km. Evident o asemenea performanţă va impune aproape automat maşinile hibrid, cu tehnologiile lor de salvare de combustibil şi reducere a emisiilor. Deşi preţurile de achiziţie al modelelor cu tehnologii alternative sunt mari, economia de combustibil va putea să acopere diferenţa de bani dată iniţial la cumpărare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.