Tesla Roadster ajunge în Europa

Tesla Roadster, primul model electric cu veleităţi sportive, ajunge în Europa la preţ de Aston Martin, dar îi scapă pe posesori de remuşcările ecologiste.

Tesla Roadster ajunge în Europa Tesla Roadster ajunge în Europa
Tesla Roadster, pionierul electric pe tărâmul sportivităţii, va ajunge în Europa în vara anului viitor, fiind alternativa celor care simpatizează cu problemele de mediu, dar nu vor să renunţe la plăcerile oferite de un model sportiv. Construit în Silicon Valley de Tesla Motors, modelul are rădăcini britanice, fiind dezvoltat pe platforma oferită de Lotus, sub îndrumarea inginerilor englezi.

Având astfel gene anglo-saxone, Tesla Roadster ar trebui să se încadreze uşor în peisajul automobilistic european. O altă premiză a succesului va fi de natură macroeconomică, devalorizarea dolarului în raport cu euro făcându-l mai accesibil pentru clienţii europeni decât pentru cumpărătorii de peste Ocean. Nu va fi un chilipir totuşi, cei aproape 100.000 de euro ceruţi în schimbul unui exemplar, făcându-l încă o alternativă destul de costisitoare.

Principalele pieţe vizate de acest model sunt Franţa, Germania şi Olanda, precum şi ţările scandinave, în plin proces de dezvoltare a unei reţele electrice pentru alimentarea rutieră. Paradoxal, Marea Britanie nu va fi vizată în expansiunea Europeană pentru că Tesla Motors nu construieşte încă modele cu volanul pe dreapta.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.