Top 10 cele mai bine vândute maşini din lume

Promotor.ro vă oferă topul celor mai vândute maşini din întreaga istorie a automobilismului. Oare v-aţi gândit care ar putea fi cea mai bine vândută maşină din lume?

Top 10 cele mai bine vândute maşini din lume Top 10 cele mai bine vândute maşini din lume
De-a lungul timpului tehnologia a evoluat exponenţial oferindu-ne, nouă clienţilor, pe lângă dotări care ne fac viaţa mai uşoară la bord, sisteme de siguranţă din ce în ce mai sofisticate, dar şi modele low-cost îmbinând pe cât posibil confortul cu reducerea costurilor de producţie. Un exemplu elocvent fiind nou lansata Dacia Sandero. Toate aceste progrese au avut şi au în continuare un singur scop, vânzarea a cât mai multe modele posibil pentru o gamă foarte largă de clienţi.

Oare câţi şi-au pus întrebarea, care este cea mai vândută maşină a tuturor timpurilor? Promotor.ro va răspunde celor curioşi în cele ce urmează.

Locul 10

Lada Riva - locul 10 Pentru a nu spulbera misterul de la început, vom începe cu ocupanta locului 10 care nu este nimeni alta decât batrâna rusoaică Lada Riva. Maşina a fost foarte populară în Rusia şi Egipt. În 1966 guvernul rus a semnat un act cu cei de la Fiat prin care, maşina putea să fie construită la o fabrică pe lângă Moscova. Lada 1200 şi-a făcut apariţia în 1973 cu ocazia Salonului Auto din Anglia, şocând lumea automobilistică de pe Bătrânul Continent cu un preţ foarte scăzut. Volumul de vânzări a fost de peste 13,5 milioane de unităţi.

Locul 9

VW Passat - locul 9 Pe locul 9 se află Volkswagen Passat, maşină care a făcut şi face în continuare vânzări foarte bune în România. De la debutul modelului din 1973, s-au vândut până acum peste 15 milioane de unităţi în întreaga lume. VW Passat a devenit, de la o maşină relativ modestă, un compromis foarte bun între performanţe, confort şi bani. Drept dovadă stau motorizările puternice şi economice, transmisiile DSG şi multe alte elemente care echipează modelul german.


Locul 8


Locul 8 este rezervat unui model japonez, vândut sub mai multe denumiri, în funcţie de piaţa de desfacere şi anume Nissan Sunny, Sentra, Pulsar sau Tsuru. Maşina a ocupat locul 8 graţie celor peste 16 milioane de unităţi vândute. Nissan Sunny a fost lansată în luna septembrie a anului 1966 sub numele de Datsun 1000, având două forme de caroserie( trei uşi şi break).

Locul 7

Ford T - locul 7 Modelul care practic a adus automobilul la scară industrială, Ford Model T, se află pe locul 7 în topul celor mai bine vândute maşini ale tuturor timpurilor. Începând din 1908 şi până în 1927, Ford T a fost vândut în 16,5 milioane de exemplare, toate modelele ieşind de pe linia de producţie în negru, fiind după spusele lui Henry Ford, culoarea care se usca cel mai repede. Ford T a fost prima maşină de serie, asamblată de pe o linie de producţie. Maşina a fost propulsată de un motor cu patru cilindrii care dezvolta 20 CP şi era capabilă să atingă viteza de 72 km/h.
Locul 6


Locul 6 este ocupat de un model de referinţă pentru industria japoneză, Honda Civic. De la lansarea primului model în 1972 au fost vândute peste 16,5 milioane de exemplare în întreaga lume. Honda Civic a fost şi este o maşină destinată celor tineri, fiind o maşină cu valanţe sportive, prima caroserie fiind un shortbacked cu 3 uşi, urmată în 1973 de o variantă hatchback tot în trei uşi.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.