Tramvai modernizat, blocat pe şine la prima cursă. VIDEO

Un tramvai a rămas blocat pe linie, la Craiova, din cauza unei defecţiuni...

 


Un tramvai a rămas blocat pe linie, la Craiova, din cauza unei defecţiuni, la doar trei zile de la reluarea circulaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tramvaiul se afla la prima cursă pe care a efectuat-o doar până la jumătate, după care s-a defectat, conducerea Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova fiind nevoită să îl tracteze până la depou cu o autobasculantă.

Potrivit directorului RAT Craiova, Sorin Manda, a fost vorba de o defecţiune a chopperului, iar vineri, înainte de a fi trimis în cursă, tramvaiul a fost verificat de firma care se ocupă de mentenanţa lor.

„În timpul probelor pe care le-am făcut înainte de a relua circulaţia tramvaielor în Craiova, au fost sesizate unele probleme la acest tramvai. Chopperele au fost montate printr-un proiect european în perioada 2008-2013, iar firma care le-a montat se ocupă şi de mentenanţa lor. Vineri i-am rugat să vină să îl verifice şi să îl repare dacă este nevoie. La ora 16 ne-au spus că este totul în regulă şi am trimis tramvaiul în cursă. A reuşit să parcurgă traseul doar dus. La întoarcere a rămăs fără alimentare electrică şi l-am tractat până la depou. Astfel de defecţiuni sunt, din păcate, inerente având în vedere parcul învechit de care dispunem. Aşteptăm deschiderea liniilor de finanţare pe fonduri europene pentru a putea achiziţiona tramvaie noi. Angajaţii Regiei când au reabilitat tramvaiele, au lucrat la partea de interior, la scaune, podea, iluminat şi la bandajele şi cuplajele de la roţi, dar nu au intervenit şi asupra sistemelor de alimentare cu energie electrică ale acestora”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Sorin Manda, directorul RAT Craiova.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.