Trei motive pentru care apar vibraţiile în volan

Vibraţiile resimţite în volan pot fi semne transmise de maşină că există nişte defecţiuni.

Trei motive pentru care apar vibraţiile în volan Trei motive pentru care apar vibraţiile în volan

Vibraţiile resimţite în volan pot fi semne transmise de maşină că există nişte defecţiuni. Depistate la timp, acestea vor putea fi remediate. Iată care ar putea fi cauzele:

Discuri ovalizate

Dacă în momentul frânării apar trepidaţii ale volanului, atunci cauza este reprezentată de anumite defecţiuni ale discurilor. Mai exact, discurile de frână nu sunt perfect paralele cu placuţele de frână şi cu etrierele şi apare ovalizarea acestora.

Ovalizarea poate să apară din mai multe cauze, fie maşina este condusă greşit, fie piesele sunt de slabă calitate. Acest proces se manifestă printr-o trepidaţie uşoară, care devine din ce în ce mai puternică. Soluţia? Corectarea discurilor sau schimbarea acestora.

Dezechilibrarea roţilor

O alta cauză pentru care volanul vibrează ar putea fi pentru că roţile sunt dezechilibrate, un proces aparut din diverse cauze. 

Probleme la caseta de direcţie

Sistemul de direcţie deţine mai multe componente care sunt în mişcare, iar dacă se uzeaza, poate să apară jocul acestora, şi astfel că apară vibraţii in volan.

Problemele mari cu caseta de direcţie pot duce la accidente. Atunci când există probleme la aceasta componentă îşi fac apariţia scurgerile de lichid. Dacă observaţi scurgeri de lichid sub motor este indicat să verificaţi caseta de direcţie.

Sursă: autokappa.ro

 
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.