Tren Cluj-Napoca - Viena din decembrie, cu durata cursei de 10 ore

Trenul va fi compus din vagoane asigurate de către CFR Călători şi MAV Start

Tren Cluj-Napoca - Viena din decembrie, cu durata cursei de 10 ore Tren Cluj-Napoca - Viena din decembrie, cu durata cursei de 10 ore

Compania de stat CFR Călători a semnat un acord cu compania ungară de transport feroviar MAV Start şi compania austriacă OBB prin care vor introduce un tren pe ruta Cluj Napoca – Budapesta – Viena şi retur, începând cu planul de mers 2018 -2019 (din decembrie).

Trenul va fi compus din vagoane asigurate de către CFR Călători şi MAV Start.

Trenurile  spre şi dinspre Viena din Cluj vor circula astfel: Cluj-Napoca (07:35) – Budapesta (14:20/14:40) – Viena (17:21) şi Viena (10:42) – Budapesta (13:19/13:40) – Cluj-Napoca (22:25), potrivit oficialilor companiei.

Trenul pe Cluj-Napoca –Viena, via Oradea, va fi compus din trei vagoane.

Compania de stat CFR Călători, cel mai mare transportator de călători pe calea ferată, subvenţionat de stat, a pierdut şi anul trecut pasageri în faţa auto­carelor şi avioanelor, traficul ajun­gând la 52,9 milioane de pasageri, faţă de 54,9 milioane de pasageri cu un an în urmă, potrivit ultimelor date. CFR Călători pierde lupta cu avioanele ce operează pe curse interne. De exemplu, Trenul face circa nouă ore pe ruta Bucureşti –Timişoara, iar biletul costă 84 de lei, în timp ce la avion călătoria durează o oră şi se găsesc bilete şi la 27 de lei.

Afacerile şi traficul de călători al CFR Călători au fost în continuă scădere, singurul an în care numărul de pasageri a crescut a fost 2014, când compania a tăiat din preţul abonamentelor pentru studenţii şi elevii care făceau naveta şi a lansat mai multe campanii promoţionale. Parcul activ al CFR Călători cuprinde aproximativ 1532 de unităţi de material rulant din care 1050 vagoane (950 vagoane clasă, 100 de vagoane de dormit, cuşetă, vagoane restaurant şi bar-bistro), 126 automotoare,  8 rame electrice, 348 locomotive, au transmis oficialii compniei. 

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

Citeşte şi

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.