Un director Google a cumpărat un Ferrari 599XX EVO la o licitaţie caritabilă

Un Ferrari 599XX EVO care a fost cumpărat cu 1.4 milioane de euro la o licitaţie organizată pentru a ajuta victimele cutremurului din regiunea Emilia Romagna din Italia a fost ridicat de la Monza de către noul proprietar, un director al companiei Google.

Un director Google a cumpărat un Ferrari 599XX EVO la o licitaţie caritabilă Un director Google a cumpărat un Ferrari 599XX EVO la o licitaţie caritabilă

Ceremonia de predare a maşinii de curse a avut loc în paddock-ul echipei de Formula 1 Ferrari de pe circuitul Monza. Preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, şi cei doi piloţi ai echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari, Fernando Alonso şi Felipe Massa, au înmânat cheia noului proprietar, Benjamin Sloss Treynor, care a venit alături de soţia sa, Christine.

Benjamin Sloss Treynor, care este vicepreşedintele departamentului de inginerie al Google, a declarat că e extrem de fericit că a contribuit la această cauză şi că a vrut să ajute de îndată ce a aflat ce s-a întâmplat în Italia.

Maşina cumpărată de american a fost doar unul dintre obiectele scoase la licitaţie de către compania din Maranello pentru a-i ajuta pe oamenii afectaţi de cutremurul de 6,1 pe scara Richter care a lovit regiunea Emilia Romagna în luna mai. Câteva mii de persoane au rămas atunci fără adăpost, iar clădiri vechi de sute de ani au căzut la pământ. Mai mult, Ferrari, Lamborghini şi Maserati, care au sedile în zona lovită de cutremur, au oprit pentru scurt timp producţia de maşini.

Ferrari 599XX EVO a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Bologna din 2011 şi este o versiune îmbunătăţită a modelului de curse 599XX. Sub capotă se află un motor V12 de 6 litri care dezvoltă 740 de cai putere şi un cuplu maxim de 700 Nm. În 2010, un Ferrari 599XX EVO a reuşit să scoată un timp de 6 minute şi 58.16 secunde pe circuitul Nurburgring din Germania.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.