Un mare producător auto german introduce încărcarea prin inducţie – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

BMW i lansează o nouă premieră mondială sub forma unei facilităţi de încărcare prin inducţie, complet integrată şi disponibilă din fabrică, pentru bateria de înaltă tensiune a unui automobil plug-in hybrid. Producţia va începe în luna iulie. Opţiunea BMW Wireless Charging poate fi comandată ca opţiune de leasing pentru BMW 530e iPerformance. Oferta produsului începe cu Germania, urmând a fost disponibilă ulterior în Marea Britanie, SUA, Japonia şi China.

BMW Wireless Charging permite energiei electrice din sursa principală de furnizare să fie transmisă, fără nici un cablu, către bateria de înaltă tensiune a automobilului – când maşina este poziţionată deasupra unei plăci de bază. Aceasta poate fi montată în garaj, de exemplu, iar procesul de încărcare începe imediat ce automobilul a fost parcat pe poziţie (fără vreo intervenţie ulterioară din partea conducătorului). Lansarea acestei tehnologii face ca BMW Group să fie un pas mai aproape de o infrastructură care va face încărcarea unei baterii a unui automobil electrificat chiar mai simplă decât realimentarea unei maşini cu motor convenţional.

Disponibilă ca opţiune pentru clienţi, BMW Wireless Charging constă dintr-o Staţie de Încărcare prin Inducţie (GroundPad), care poate fi instalată fie în garaj, fie afară, şi o a doua componentă pentru automobil (CarPad), fixată de podeaua maşinii. Transferul fără contact de energie între GroundPad şi CarPad este realizat pe o distanţă de aproximativ opt centimetri. GroundPad generează un câmp magnetic. În CarPad este indus un curent electric, care ulterior ăncarcă bateria de înaltă tensiune.

Sistemul are o putere de încărcare de 3,2 kW, ceea ce permite ca bateriile de înaltă tensiune de la bordul BMW 530e iPerformance să fie complet încărcare în aproximativ trei ore şi jumătate. Şi, cu o rată de eficienţă de aproximativ 85%, încărcarea cu sistemul BMW Wireless Charging este şi foarte eficientă.

BMW Wireless Charging utilizează aceeaşi tehnologie de încărcare prin inducţie folosită deja la scară largă pentru alimentarea cu energie a dispozitivelor precum telefoane mobile sau periuţe de dinţi electrice – acum pentru reîncărcarea bateriilor de înaltă tensiune de la automobilele electrificate. Beneficiul principal în acest caz este uşurinţa de utilizare de neegalat, din moment ce conducătorul nu mai trebuie să-şi conecteze automobilul plug-in hybrid la un cablu pentru refacerea rezervelor de energie electrică. În schimb, imediat ce automobilul este parcat în poziţia corectă deasupra Staţiei de Încărcare prin inducţie, urmat de simpla apăsare a butonului Start/Stop, procesul de încărcare este iniţiat. Odată ce bateria este complet încărcată, sistemul este decuplat automat.

De asemenea, BMW Wireless Charging ajută conducătorul să manevreze automobilul în poziţia corectă de parcare. Prin intermediul unei conexiuni WiFi se realizează o comunicare între staţia de încărcare şi automobil. O vedere de sus a automobilului şi a zonei înconjurătoare apare pe Control Display, cu linii colorate care contribuie la orientarea conducătorului în timpul parcării. Un simbol grafic arată când poziţia de parcare corectă pentru încărcare prin inducţie a fost obţinută. Aceasta poate devia de la poziţia optimă cu până la şapte centimetri pe lungime şi până la 14 centimetri la lăţime.

GroundPad se poate monta şi afară, unde poate fi utilizată indiferent de condiţiile meteorologice. Toate componentele care transmit curent electric sunt protejate de ploaie şi ninsoare, iar trecerea peste GroundPad nu o afectează în vreun fel. În timpul încărcării, radiaţia electromagnetică ambientală este limitată la şasiul automobilului. GroundPad este monitorizată permanent şi este deconectată dacă sunt detectate corpuri străine. De asemenea, la cerere, BMW Group oferă un serviciu de instalare pentru BMW Wireless Charging.

Lansarea BMW Wireless Charging este o dovadă suplimentară a angajamentului actual al BMW Group pentru crearea unei infrastructuri de încărcare uşor de utilizat şi practice. În 2015, companiei i-a fost decernat Momentum for Change Award din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite ca recunoaştere a realizărilor sale. În calitate de unul dintre cofondatorii joint-venture-ului IONITY, BMW Group colaborează în prezent cu alţi constructori de automobile pentru a pune bazele unei reţele de încărcare la nivel european, cu o putere de încărcare a automobilelor electrice de până la 350kW, care ar trebui să includă aproximativ 400 de staţii până în 2020. În plus, serviciul ChargeNow, lansat iniţial de BMW i, oferă acum acces la peste 130.000 de puncte de încărcare din 32 de ţări. Este cea mai mare reţea globală de acest fel.

Despre BMW i
BMW i este o marcă a BMW Group, care se concentrează pe conceptele vizionare de automobile, serviciile de mobilitate conectată şi o nouă înţelegere a conceptului premium, care sunt puternic definite prin dezvoltare durabilă. BMW i este prezent în 74 de ţări prin modelele BMW i3 (automobil electric pentru regiunile metropolitane), BMW i8 (automobil sport hybrid plug-in) şi BMW iPerformance (toate automobilele BMW hybrid plug-in). BMW i se adresează unui nou public-ţintă pentru companie şi reprezintă un incubator pentru inovaţii. Tehnologiile care au debutat cu succes la automobilele BMW i sunt transferate la alte modele ale mărcii BMW. Alte domenii de activitate asociate cu BMW i sunt DriveNow (car-sharing), ReachNow (car-sharing 2.0), ChargeNow (acces uşor la cea mai mare reţea de puncte de încărcare din lume), ParkNow (găsirea, rezervarea şi plata facilă a locurilor de parcare), fondul de investiţii BMW i Ventures (investiţii în companii start-up cu accent pe mobilitate urbană), BMW Energy (servicii în jurul optimizării energiei) şi Centrul de Competenţă pentru Mobilitate Urbană BMW i (consultanţă pentru oraşe).Comentarii
FOTO. Apariție ȘOCANTĂ a Andrei! Soția lui Cătălin Măruță NU a mai fost văzută niciodată așa!
FOTO. Apariție ȘOCANTĂ a Andrei! Soția lui Cătălin Măruță NU a mai fost văzută niciodată așa!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar dezbrăcată, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar dezbrăcată, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
„Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu trăiesc”. Reacția rudelor celor două fete din Caracal răpite de Gheorghe Dincă
„Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu trăiesc”. Reacția rudelor celor două fete din Caracal răpite ...
Creatură marină ciudată, descoperită pe o plajă din Mexic. Delfin fără ochi, cu dinți de rechin și coadă de țipar
Creatură marină ciudată, descoperită pe o plajă din Mexic. Delfin fără ochi, cu dinți de rechin și coadă de țipar
ALERTĂ DE ULTIMĂ ORĂ! CICLONUL distrugător se îndreaptă către România! Ce zone sunt măturate de pe hartă
ALERTĂ DE ULTIMĂ ORĂ! CICLONUL distrugător se îndreaptă către România! Ce zone sunt măturate de pe hartă
Ca un Volvo. Motivul pentru care un celebru avion de atac la sol are un sistem de spălare a geamului
Ca un Volvo. Motivul pentru care un celebru avion de atac la sol are un sistem de spălare a geamului
Ilie Năstase, întâlnire incendiară cu Elena Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu cei doi lângă un zid
Ilie Năstase, întâlnire incendiară cu Elena Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu cei doi lângă un zid
Încearcă să ne contacteze EXTRATEREŞTRII? Oamenii de ştiinţă de la NASA au înregistrat aceste MESAJE ciudate venite din spaţiu
Încearcă să ne contacteze EXTRATEREŞTRII? Oamenii de ştiinţă de la NASA au înregistrat aceste MESAJE ciudate venite ...
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
BREAKING NEWS: Metoda LEGALĂ prin care puteţi câştiga mai mulţi BANI! Milioane de români au rămas ŞOCAŢI la aflarea veştii BOMBĂ
BREAKING NEWS: Metoda LEGALĂ prin care puteţi câştiga mai mulţi BANI! Milioane de români au rămas ŞOCAŢI la aflarea ...
Volkswagen tocmai ce a ameninţat direct Tesla. Ce are de gând CEO-ul companiei din Berlin să facă în următorii ani
Volkswagen tocmai ce a ameninţat direct Tesla. Ce are de gând CEO-ul companiei din Berlin să facă în următorii ani
Dezvăluiri șocante! Kate Middleton a vorbit despre problemele grave pe care le-a întâmpinat la Casa Regală!
Dezvăluiri șocante! Kate Middleton a vorbit despre problemele grave pe care le-a întâmpinat la Casa Regală!
Inchide