Un taur mai uşor nu este mai puţin periculos: Lamborghini Aventador SV

În uzina din Sant'Agata a luat naştere un taur sub semnul SuperVeloce. Deci, un nou monstru...

Un taur mai uşor nu este mai puţin periculos: Lamborghini Aventador SV Un taur mai uşor nu este mai puţin periculos: Lamborghini Aventador SV

La Geneva 2015, Lamborghini a adus versiunea SuperVeloce a lui Aventador. Asta înseamnă, desigur, un Aventador mai uşor şi mai puternic. Adică un Aventador SuperRapid. 

Motorul V12 de 6,5 a primit încă 50 de cai-putere, ajungând la un total de 750 CP. Totodată, utilizarea extensivă a fibrei de carbon a adus o scădere în greutate cu 50 de kilograme, Aventador SV cântărind 1.525 de kilograme acum.

Desigur, şi cifrele de performanţă au fost influenţate pozitiv de modificări. Sprintul 0-100 km/h se desfăşoară în 2,8 secunde (cu 0,1 secunde mai rapid decât în versiunea standard), în timp ce viteza maximă flirtează în continuare cu cifra 350 (km/h).

Scopul SuperVeloce nu este cel de a fi superrapid ca viteză maximă, ci superagil pe circuit. Kitul exterior a produs îmbunătăţiri aerodinamice cu 150% faţă de modelul standard, forţa de apăsare aplicată acum fiind, şi ea, mai puternică. Cu 170%. Indicativul „4” din nume se referă, în continuare, la tipul transmisiei (pe toate patru roţile), coordonată de o cutie automată ISR (Independent Shifting Rod) cu şapte trepte. 

Jantele de 20 de inci (pe faţă), respectiv 21 de inci (pentru roţile din spate) sunt încălţate cu anvelope Pirelli P Zero Corsa şi ascund discuri de frână ceramice. 

Probabil că te întrebi cât mai costă o brută mecanică roşie, cu interior scăldat în Alcantara şi care se laudă cu aşa performanţe? Preţul în Europa este de 327.190 € şi, da, vine şi în alte culori decât Rosso Bia, dacă îţi făceai griji în privinţa asta.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.