Vânzări record de supercaruri italiene în 2007

Să vinzi supercaruri cu preţuri exorbitante a devenit o afacere foarte profitabilă, majoritatea constructorilor raportând creşteri ale vânzărilor în anul recent încheiat. Lamborghini nu face excepţie şi se laudă cu cel mai prosper an din istorie.

Vânzări record de supercaruri italiene în 2007 Vânzări record de supercaruri italiene în 2007
Ferrari a vândut în 2007 aproape 6.400 de supercaruri, înregistrând o creştere a comenzilor cu 14% faţă de 2006. Vânzările mai mari s-au reflectat şi în creşterea profitului operaţional care s-a majorat cu 15%. Cifrele aparent seci reflectă faptul că publicul ţintă pentru exclusivista marca se lărgeşte de la an la an.

Bestseller-ul din Marranello a fost Ferrari 430 Spider, model ce a atras un număr de 1.850 de clienţi, dintre care peste 500 au fost nord-americani.Un alt model aflat pe lista de cumpărături a milionarilor a fost GT-ul Ferrari 599 GTB Fiorano, livrat în 430 de exemplare.

Piaţa cea mai importantă pentru modelele Scuderiei este cea Nord-Americană, 1.851 de comenzi fiind primite din această regiune, pe locul secund se situează Germania, iar podiumul este încheiat de Marea Britanie. Boom-ul cel mai important s-a înregistrat în Asia, acolo unde vânzarile s-au majorat cu 50%.

Nici Lamborghini nu se lasă mai prejos în a creşte în statistici, dar ambiţiile lui Ferruccio Lamborghini de a detrona Ferrari par încă îndepărtate, marca din Sant'Agata Bolognese reuşind să comercializeze 2.406 unităţi. Totuşi pentru Lamborghini acest an reprezintă cel mai prosper din istorie, înregistrând o creştere de 14%.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.