Versus superfranţuzesc: Renault Mégane RS 275 Trophy / Peugeot 308 GTi

Renault Mégane RS a primit un rival pe cinste chiar din ţara sa, Peugeot 308 GTi. Prima întâlnire are loc în mare viteză...

Versus superfranţuzesc: Renault Mégane RS 275 Trophy / Peugeot 308 GTi Versus superfranţuzesc: Renault Mégane RS 275 Trophy / Peugeot 308 GTi

Renault Mégane RS şi-a demonstrat abilităţile de-a lungul timpului, iar evoluţia de succes i s-a confirmat odată cu stabilirea recordului de cea mai rapidă maşină de serie, cu tracţiune faţă, de pe Nürburgring. Şi i s-a reconfirmat odată cu restabilirea acestui record, după ce Seat León Cupra 280 i-a dat ceva de furcă.  

Altfel, din partea noastă Mégane RS are numai cuvinte de laudă - un hot hatch cu motor turbo, de 2,0 litri, care livrează în cel mai eficient mod posibil 275 de cai-putere şi 360 de Newtoni-metru şi care nu cere nici 30.000 € ni se pare o afacere bună de tot. Însă există şi alţi peşti în lacul acesta, al hot hatchurilor, de luat în considerare.

Unul dintre ei este de origine tot franţuzească, un hatchback care şi-a amintit după 13 ani că şi el a fost hot la un moment dat. Vorbim despre Peugeot 308 GTi, al cărui motor turbo I4 de 1,6 litri livrează până la 270 de cai-putere şi 330 de Newtoni-metru. 

În cazul în care te întrebai care din cele două este mai rapid la sprint, o să afli în clipul de mai jos, făcut de nişte oameni care şi-au pus aceeaşi întrebare, se pare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.