Veste bună pentru ecologişti: cât de mult vor creşte vânzările de maşini electrice

O companie de cercetare din Marea Britanie a realizat un studiu privind evoluţia maşinilor electrice, iar concluziile la care au ajuns specialiştii le dau din nou speranţe producătorilor de maşini electrice.

Veste bună pentru ecologişti: cât de mult vor creşte vânzările de maşini electrice Veste bună pentru ecologişti: cât de mult vor creşte vânzările de maşini electrice

Conform celor de la ABI Research, în 2020 se va ajunge la un număr de circa 2,36 de milioane de maşini electrice pe şoselele din întreaga lume. Raportat la cele peste un miliard de maşini aflate deja în circulaţie, vorbim de un procent infim, însă britanicii atrag atenţia asupra altui aspect.

Este vorba despre trendul crescător foarte accentuat pe care specialiştii estimează că îl vor avea vânzările de maşini electrice până la finalul acestui deceniu. Practic, numărul de maşini electrice va creşte anual în medie cu 50% - deci, după doar 7 ani, vor fi de 15 ori mai multe maşini electrice pe şosele decât în 2013!

Din punct de vedere business, acest lucru are un impact extrem de mare asupra dezvoltării infrastructurii şi a tehnologiilor, dar mai ales asupra schimbării percepţiei publicului, care încă mai este reticent din cauza preţurilor mari şi a autonomiei scăzute, raportat la maşinile cu motoare convenţionale.

După 2020, specialiştii britanici estimează că vom asista la o creştere chiar mai accentuată a vânzărilor de maşini electrice pe mapamond, creştere dicatată în primul rând de problemele cauzate de poluare - zona Asia-Pacific este cea mai afectată, în acest moment, de poluarea auto, din cauza numărului mare de maşini vândute în doar câţiva ani.

În plus, studiul relevă un alt aspect pe care mulţi îl resping încă: datorită integrării tehnologiilor de comunicare pe scară din ce în ce mai largă în automobile, vom asista la o schimbare şi a modului de control al traficului, care va accelera tranziţia către maşinile autonome - principalele avantaje fiind reducerea poluării şi a riscurilor de apariţie a accidentelor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.